lauantai 9. marraskuuta 2013

Tervetuloa!

Kuten otsikko jo kertookin, tervetuloa seuraamaan uutta huovutusblogiani!

Jo pitkään mielessäni on muhinut perustaa blogi jossa keskityn pelkästään huovutukseen. Se on kuitenkin jo aika kauan ollut minulle käsityötekniikoista mieluisin. Tadaa! Tässä se nyt on! Villankumous alkakoon!


Kohteliasta on tietysti kertoa itsestään aluksi. Olen syntynyt 1988 ja suorittanut käsi-ja taideteollisuusalan perustutkinnon vuonna  2011, jolloin valmistuin tekstiiliartesaaniksi. Noin vuoden päästä tarkoitukseni olisi saada itselleni käsityöntekijän ammattitutkinto, painotan opintoni huovutukseen. Opiskelut ovat hyvällä mallilla ja kaikenlaista projektia ja ideaa on työn alla. Viikko sitten pystytin myös ensimmäisen ihan oman näyttelyni Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosastolle. Näyttely kantaa nimeä "Villavaltakunta" ja sitä voi käydä katsomassa vielä 28.11.2013 asti. Tälle vuodelle on tekeillä vielä toinen näyttely Ruokolahden kirjastoon 4.12.2013-31.1.2014. Alunperin keksin "Villankumous" nimen tuolle näyttelylle ja myöhemmin päätin että se tulee olemaan myös tämän blogin nimi.
Olen käsityöntekijänä melkoinen minä-teen-oman-juttuni-tyyppi. En oikein pidä ohjeista, enkä koneista. Haluan kehittää itse ja mitä vähemmän sähköllä toimivia vempeleitä, sen parempi. Tottakai joihinkin asioihin koneita on pakko käyttää ja pari kertaa vuodessa yllätän itsenikin kaivamalla ompelukoneen esiin. Asioiden uusiokäyttö on se, joka saa mieleni syttymään. Kierrän kirpputoreja alvariinsa, etsien kierrätykseen sopivaa materiaalia. Löytäminen ja hoksaaminen tuovat parhaita fiiliksiä. Huopatöideni aiheina ovat usein eläimet, mutta viimeaikoina olen tehnyt myös maisemia ja ihan abstrakteja töitä. Tärkeää minulle on saada jonkinlainen sielu jokaiseen työhön.
Myös kaoottiset kokeilut ja enoikeastaantarvitsetällaista-tekeleet löytävät paikkansa työpöydältäni. Niiden avulla voi kuitenkin oppia jotain uutta tuleviin töihin, joten kaikki sellainen on mielestäni myös hyödyksi.
Tosiasia on, etten vielä tiedä mikä minusta tulee isona. Sen tiedän kuitenkin, että käsityöt tulevat olemaan suuri osa elämääni nyt ja tulevaisuudessa, niin kauan kuin käteni toimivat. Se taitaa olla monen käsityöläisen siunaus ja kirous yhtäaikaa, että aivot tekevät työtä lakkaamatta, ideoita kertyy usein liikaakin ja kädet syyhyävät kokoajan puuhaamaan ja kokeilemaan. Mutta pääasia että on kivvaa! Niin kuin eräs jo edesmennyt ilon mies on sanonut.


Tämä blogi tuntuu tällä hetkellä niin uudelta, että vielä vähän mutustelen tuon ulkoasun kanssa. Voi olla että se jää tällaiseksi tai muutan sen vielä radikaalisti. Sisältöä halusin kuitenkin päästä jo tekemään, niinpä kyhäsin tämän ensimmäisen tekstin. Tarkoitukseni on päivittää tänne uusia huovutuksiani, mutta silloin tällöin saatan kaivaa esille myös jonkin vanhemmista töistäni.

Eipä sitten muuta kuin lämmin tervehdys ja katsotaan mitä tuleman pitää! : )

Tässä vielä linkki aikaisempaan piilopaikkaani:
http://varjoisanurkkaus.blogspot.fi/

Päivitän sinne edelleen muita käsityöjuttuja.
 5 kommenttia:

 1. Hienoa hienoa, tämä pitää laittaa suosikkeihin:-)

  VastaaPoista
 2. Löysin tänne! Sellanen käytännön huomio, et tuo fontti jota oot käyttäny, ni ei oo ihan kauheen helppo lukea. Ainakaan jos on tämmönen vanha ihminen, jonka silmät jo alkaa hämärtää.. ;) Vinkkinä vaan, et jos meinasit vielä ehkä ulkonäköä hioa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sanoit! Koska itse mietin ihan samaa ja kysyin parin ihmisen mielipidettä myös siihen, mutta heitä se ei häirinnyt kai liikaa, minua vähän. Kokeilenpa toisenlaista. :)

   Poista
  2. Päädyin ihan normi Arialiin.

   Poista
  3. No joo! Nyt on helppo lukea! Selailen nettiä usein läppäri sylissä ja kun tää ruutu oli vähänkään vinossa, ni aikasemmalla fontilla meni aa:t ja uu:t sekasin. Nyt ei oo mitään ongelmia saada selvää. :)

   Poista