maanantai 2. joulukuuta 2013

"Villankumous!" - näyttely, osa 1.

Tänä aamuna kahdeksalta soitin Ruokolahden kirjaston ovikelloa ja kävimme pystyttämässä "apumiesten" kanssa "Villankumous!" -näyttelyn!

Edellinen näyttely "Villavaltakunta" oli satu-teemainen ja sijoittui Jyväskylän kaupungin kirjaston lastenosastolle. Villavaltakunta päättyi 28.11.2013 ja purkamisen jälkeen suuntasinkin Etelä-Karjalaan pystyttämään tätä toista.

Oli muuten ihana lukea edellisen näyttelyn vieraskirjaa, sinne oli tullut paljon mukavia ja rohkaisevia kommentteja. Tunsin myös päässeeni tavoitteisiini eräällä lailla, kun kirjasta löytyi kehujen lisäksi mm. "En oikein pitänyt mistään." ja "Lady Gaga on paras! Ostakaa Artpop!" :D Ilmainen mainostilahan on aina käytettävä tilaisuuden tullen.. Mutta suuren suuri kiitos kaikille kävijöille!

Tässä muutama kuva Villankumouksen rakennuksesta. Sinne menivät kaikki Villavaltakunnankin työt, mutta ilman runotauluja. Lisäksi mukaan tuli vanhempia töitäni, sekä ihan uusia. Myös koruja toivottiin vitriineihin ja niissä olikin valitsemista, mitä laitan!

Molemmissa kirjastoissa minut on otettu todella hyvin vastaan ja yhteistyö, sekä viestintä on toiminut loistavasti. Lisäksi usein kirjastojen näyttelytilat ovat ilmaisia ja siellä käyvät kaiken ikäiset ihmiset, mikä on suuri plussa. Minun ei ole tarvinnut viedä kovinkaan paljon omia kiinnitysmateriaaleja, koska kirjastoissa on ollut sellaisia vaihtuvien näyttelyiden takia valmiina. Jyväskylässä sain käyttää heidän sermejään ja läpinäkyviä laatikoitaan. Ruokolahdella oli seinien edessä katosta roikkuvat vaijerit ja koukut, mitkä helpottivat paljon ripustamista. Lisäksi sain paikanpäältä pöydän ja vitriinit käyttöön. :)

Ajattelin esitellä näyttelyn täällä erillisissä osioissa, muuten tulisi tosi pitkä yhdestä päivityksestä.Näyttelyn rakennusta


Esittelen tässä ensimmäisessä osiossa kissatyöni, joita pääsi näyttelyyn kolme kappaletta. 
"PAAVO"
Tämä työ on pari vuotta vanha. Kuva esittää vanhempieni kissaa, Paavoa. Melkoisen luonteikas tapaus, ansaitsi päästä tauluun. Vaikka mikään työ ei ole tämän näyttelyn varsinainen päätyö, valitsin julisteeseen kuvan tämän työn puun oksistosta, ylösalaisin käännettynä.
 "KISSA NIMELTÄ AIKA 1."
"KISSA NIMELTÄ AIKA 2."Ensimmäisen "Kissa nimeltä Aika" työn tein viime jouluksi. Silloin sillä ei ollut vielä nimeä. Toisen kissan tein tänä syksynä, jolloin ne saivat myös nimen. Molemmat päätyivät Villavaltakunta-näyttelyyn oman runotaulun kera. "Kun kesä muuttuu talveksi
luopuu Aika turkistaan
Uudet värit valitsee
hän turkkiväripurkistaan

Silloin kaikki huomaavat
että valo pimeyteen haihtuu
Kun sävyt siniset pikkuhiljaa
Punaisiksi vaihtuu"
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Näköjään nuo kissat edustavat toiseksi eniten töissäni, kun lintuja taitaa olla eniten.

   Poista
 2. Juolahti mieleen, että ootko vinkannu tuosta siun näyttelystä koulua? Esim. käsityön valinnaisryhmä vois ehkä mielellään käydä kattomassa siun näyttelyä. Ainaki jos tääl meillä päin ois joku tollanen näyttely, ni koululaiset varmaan retuutettas paikalle ;) Ei ehkä haittais laittaa sähköpostia koululle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koulua on vinkattu. :) En tiedä ovatko käyneet.

   Poista
 3. Ihania olivat työsi. Tykkäsin etenkin siitä isosta linnusta, sitä tuli kateltua pitkän aikaa :) Harmi vaan, että kiireessä unohin kirjoittaa vieraskirjaasi! Ens kerralla sitten, jos tulee käytyä Rasilassa. Ja eläkä oo moksiskaan niistä kummista kirjoituksista viraskirjassa, tuttua ovat miullekin sellaset niistä muutamista näyttelyistä joita olen pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla että pidit, ja kiitos kun vaivauduit tänne asti kertomaan. :)

   Poista
 4. Mitä kissataulu maksaisi? Tai sellainen "ötökkä", "kirahvilainenmerihevoinen"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista