torstai 16. tammikuuta 2014

Huopa-astioita

Vuoden 2014 ensimmäiset huovutustyöt valmistuivat tänään!

Siitä on pitkä aika kun viimeksi olen huovuttanut astioita. Noin.. kolmisen vuotta, hyvänen aika!
Kolmas näyttelyni lähestyy (ensi maaliskuussa) ja mieleeni tuli kokeilla suuria astioita. Vähän jännitti pitkästä aikaa tarttua kuplamuoviin ja huovuttaa sen päälle villat, mutta lopputuloksesta tulikin oikein mieluisa.

Kova oli pohdinta siinä, kuinka astiat koristelisin. Olen päättänyt että tällä kertaa vähemmän on enemmän, itsehillintä on ollut koetuksella. Yksinkertaiset linjat kun eivät aina pysy hallinnassa vaan yhdistän kaikkea ja teen överisti. Nyt päätin yhdistää vain pari pitsiliinaa ja minimaalisesti kirjontaa.

Pitsiliinat ovat kirpputoreilta. Rusettiin yhdistin uutta ja vanhaa pitsiä. Mielestäni puhdas- ja luonnonvalkoinen luovat kivan yhdistelmän. 

Ruskean korkeus on noin 60cm, sinisen 40cm.

Alunperin ideana oli tehdä iso kolmiulotteinen hahmo näyttelyyn. Sen kanssa kävi vähän köpelömmin ja loppujen lopuksi hahmo päätyi epäonnistuineiden töiden pimeimpään nurkkaan ja hetkeksi meni maku koko huovutukseen. Ei vain luonnistunut jostain syystä, vaikka olen tehnyt ennenkin kolmiulotteisia töitä. Yritin liian vaikeaa, suunnittelu ja toteutus eivät kulkeneet käsi kädessä. Mutta jo parin päivän päästä sain idean astioista. Joskus pitää mennä mutkan kautta ja toisten töiden mennä pieleen jotta paremmat ideat pääsevät esiin. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania! Ja tuossa sinisessä olevat kiemurat on niiiin sun näköisiä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin ne muodot taas kiemuroituivat.. :)

      Poista