maanantai 21. huhtikuuta 2014

KOPPAHUOPIAISET

Valmiit!

Kerroin aikaisemmin tekeväni taidetekstiilikurssilla huovutetut koppakuoriaiset.

Silloin olivat valmiina vasta pienoismallit, mutta nyt koppikset ovat saaneet lopullisen muotonsa.
Olen tyytyväinen! Jännitti kyllä joka vaiheessa että jokin menee pieleen, mutta onneksi maltoin suunnitella toteutusvaiheet ja järjestyksen hyvin. Alkuperäisissä suunnitelmissa kirjonta olisi ollut mustalla, mutta vaihdoin sen vihreäksi. Vihreä tuo paremmin esiin huopaa, eikä ole tarvetta peittää kaikkea mustalla.

Minun piti näitä tehdessäni ottaa huomioon myös muita asioita kuin vain omat mielipiteeni ja haluni. Osallistumme nimittäin koulun kautta Jyväskylän asuntomessuille! Sisustamme erään kämpän "Maailman pylvääseen". Asunnossa on teemana kierrätys. Näiden kuuluisi mennä lastenhuoneen seinälle. Värityksessä piti ottaa huomioon myös huoneeseen tulevat muut työt, päiväpeitto, matto, verhot yms. Haastaavaa mutta tosi kiinnostava projekti! Jännittävä nähdä miltä ne sitten tulevat näyttämään itse asunnossa.

Tässä kuvia suunnittelusta ja toteutuksesta.Luonnoksia, työpäiväkirjani ja apulainen
Pienoismallit (joiden jälkeen kirjontasuunnitelmat muuttuivat mustasta vihreään)


Neulahuovutin villat kiinni valkoisiin esihuopiin. Sitten vesihuovutin. En sentään käyttänyt kolmea pullollista mäntysaippuaa, kahdessa on kuumaa vettä. 


Huovutetut "kuoret". Mukana myös värinäytteet toveriopiskelijan valmistamasta päiväpeitosta. Alle ompelin verkosta tukirungon, jotta kuoret saisi pulleammiksi ja pitäisivät muotonsa seinällä.Päät virkkasin puuvillalangasta ja ompelin kiinni kuoriin.

Keräsin erilaista sälää ja romua..


..jotka maalasin kiiltävällä mustalla spraymaalilla.


Ompelin kaiken kiinni ja kirjoin vasemmat puolet kuorista eri värisillä vihreillä langoilla. 
Tein rei'ät huopien reunoihin ja pujotin niistä (ja verkon välistä) metallilangat jaloiksi ja tuntosarviksi. 

VALMIIT KOPPAHUOPIAISET


Suuri (korkeus 50cm)


Pieni 1. (korkeus 42cm)


Pieni 2. (Korkeus 42cm)Jippii!2 kommenttia:

  1. Ihania! Ja ihana kun laitoit työ/idea/suunniteluvaiheita, ne on aina just ne mielenkiintoisimmat luovassa työssä :-) Näitä koppiksia on kyllä mentävä livenä katsomaan:-)

    VastaaPoista